U bent hier

Fotostream en Filmrol, wat is het verschil?

Door egbert op vr, 03/17/2017 - 08:08

Het verschil tussen deze 2 toepassingen kort uitgelegd.

Fotostream

  • Wordt geactiveerd als je iCloud Foto's instelt op je IOS device
  • Wordt opgeslagen in iCloud
  • Als je een foto maakt op je apparaat wordt deze in de Fotostream én op je apparaat (Filmrol) opgeslagen
  • Heeft geen invloed op de opslag hoeveelheid van iCloud
  • Bewaard de foto's 30 dagen of tot 1000 foto's (wat maar eerder bereikt is) op iCloud
  • De fotos zijn te zien in de fotostream op al je IOS apparaten die iCloud Foto's geactiveerd hebben

Filmrol

  • is eigenlijk het ouderwetse filmrolletje in je IOS apparaat
  • wordt opgeslagen op je apparaat
  • heeft niets met iCloud te maken

De Fotostream van je iPad/iPhone uitschakelen
Als je geen behoefte aan de fotostream hebt, kun je deze uitschakelen. De foto's blijven bewaard in iCloud en zijn op de apparaten waar iCloud Foto's aan staat gewoon nog te zien.
Stappen om Mijn Fotostream uit te schakelen:

  1. Ga naar Instellingen/iCloud
  2. Zet "Mijn fotostream" uit
  3. Als je nu "Foto's" opent zul je zien dat bij Albums "Mijn fotostream" weg is

Tags:

Laatste foto's