Egbert Kappert webdesign muziek en fotografie Egbert Kappert


Google Analytics, Ditched it!

Gepost op: Door: Egbert Kappert

Om de snelheid van deze website nog wat te verbeteren heb ik besloten Google Analytics van de site te halen.

Wat Google Analytics doet

Google analytics zorgt ervoor dat je kunt zien hoeveel bezoekers je site krijgt, hoe zij over je site navigeren en hoelang ze er op blijven, lees hier meer over op Wikipedia. Daarvoor wordt er een Cookie op de computer van de bezoeker geplaatst. Omdat het script ook nog eens behoorlijk groot is heb ik besloten het van mijn pagina's af te knikkeren.

Niet nodig

Ik hoef niet te weten waar bezoekers vandaan komen en hoelang ze op mijn site rond hangen, het komt er eigenlijk op neer dat je bezoekers natrekt om je eigen ego op te krikken. In plaats daarvan, als je iets leuks of interessants op deze site hebt gezien of geluisterd, laat dan een reactie achter, stuur een mailtje, of deel een link met iemand anders..

Andere scripts

Nu nog een oplossing vinden voor de best wel omvangrijke code van Disqus, dat ik gebruik op deze site om te voorzien in de mogelijkheid bezoekers te laten reageren..


comments powered by Disqus